Romgermed a efectuate campanii de ajutorare a tinerilor

In anul 2012, clinicile Romgermed conduse de Dorian Schwartz au initiat o campanie de educare a tinerilor din licee, campanie care s-a numit “Tanar si Responsabil”. In ziua campaniei, echipa de medici de la Romgermed l-au avut ca si invitat, pe langa doctorii de la Romgermed, pe Florin Piersic JR, in cadrul liceeului Spiru Haret UCECOM.

In cele 3 ore petrecute la liceul Spiru Haret UCECOM, doctorii Cristina Meca si Iulia Florea le-au explicat elevilor de ce este bine sa spuna NU drogurilor, violentei, fumatului si alcoolului. Seminariile au avut si o sesiune de Q&A unde tinerii au reusit sa puna intrebarile atat doctorilor, cat si lui Florin Piersic JR. Sesiunile de seminarii au fost foarte interactive.

Florin Piersic JR. a reusit sa le vorbeasca deschis despre viata si mai ales despre viata sa astfel incat sa ofere propiile experiente ca si exemple. “Am gresit mult in viata. Daca pot sa fac ceva cu adevarat bun este sa ma exprim asupra greselilor pe care le-am facut”.

Florin Piersic JR. a recunoscut ca principalul motiv pentru care a dat curs invitatiei celor de la Clinica Romgermed a fost fiul lui. “Am venit crezand ca e dificil spre imposibil sa comunic cu voi. Multa lume m-a facut adolescent intarziat, dar nu e chiar atat de rau pentru un actor”. Asa si-a inceput dialogul Florin Piersic JR. Florin Piersic a recunoscut ca foarte multi prieteni i-au propus sa consume droguri sub pretextul “nu stii ce ai pierdut, Florine”. Pentru o atmosfera mult mai relaxata, actorul a rugat profesorii sa paraseasca incaperea pentru a vorbi deschis cu elevii.

Medicii Romgermed impreuna cu Florin Piersic JR. au reusit sa ii faca pe elevi sa ajunga la concluzia ca toate dependentele, in principal cea de droguri, incep din curiozitate, iar apoi cu “ajutorul” anturajul poti deveni dependent. Discutia a decurs foarte usor si cursiv spre alternativa la droguri. Florin Piersic JR. a sustinut ca elevii au nevoie de modele pozitive si hobby-uri sau stabilirea unor visuri sau targeturi in viata sunt o alternativa sanatoasa si foarte eficienta la vicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.