prietenie, dezvoltare personala

Stiti vorba:”intre barbati si femei nu poate sa existe prietenie”? Sigur o stiti si poate ati si trait experienta asta. Problema trebuie ridicata altfel: nu exista sau nu vrem noi sa existe?
In ultima vreme, mai ales cu explozia tehnologiei, putem observa cat de incapabili de socializare am devenit. Nu ca am fi fost asi inainte, dar tehnologia ne da acum contextul potrivit pentru a ne limita social si a nu ne mai bate capul cu dezvoltarea sociala a comportamentului nostru. Adica vedem ca nu reusim sa legam doua cuvinte in fata unei alte persoane dar e ok pentru ca inca 10.000 de oameni pe net sunt la fel ca noi.

Prietenia se rezuma la „check-in-uri” pe retelele de socializare; daca am fost in localul Y cu Gigica inseamna ca suntem „bff”. Singura activitate ce s-a desfasurat in localul Y cu Gigica a fost sa „ne dam pe Internet” fiecare pe telefonul lui.

Situatia este destul de grava intre doua sau mai multe persoane de acelasi sex, dar cand e sa vorbim despre doua sau mai multe persoane de sex diferit…e dezastru. Apocalipsa. Tacerea mieilor.

Dex-ul ne spune asa, prietenia este: „Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane; legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție, prieteșug„, asa ca din punctul de vedere al definitiei, prietenia intre „Ana” si „Marcel” este posibila.

Atunci de ce in practica esuam sa legam relatii de prietenie intre femei/fete si barbati/baieti?

1. Oamenii sunt confuzi

Ca sa nu zicem si mai rau. Oamenii sunt confuzi pentru ca nu isi inteleg sentimentele corect. Mai mult ca sigur, nici macar nu se gandesc sa interpreteze sentimentele corect. Daca te simti bine in preajma lui Marcel, asta nu inseamna ca esti atrasa sexual de el sau el de tine. Efectiv, aveti un click la nivel psihic si puteti discuta normal si eficient. La fel si pentru Marcel – daca Ana rade cu pofta la glumele tale nu inseamna ca e topita dupa tine ci pur si simplu ai glume bune in program.

2. Oamenii au complexe

Cam din acelasi „camp lexical” ca motivul de mai sus, oamenii nu isi cunosc adevarata valoare si datorita complexelor de inferioritate sau mai rau, superioritate isi extind perceptia asupra celeilalte persoane.

De exemplu, Marcel stie ca e frumos si merge la sala asa ca daca Ana rade la glumele lui si ii mai si trimite mesaje amuzante, e clar, e topita dupa el.

La randul ei, Ana considera ca are picioare frumoase si daca din pura pertinenta Marcel o complimenteaza, e clar ca Marcel simte ceva pentru ea.

In cazul complexelor de inferioritate, atat Ana cat si Marcel au avut ghinion in dragoste si atunci daca intalnesc pe cineva in preajma caruia se simt bine, sar la extrema:”gata, asta e persoana!”.

3. Oamenii si-au ingustat orizontul

Da, cred ca aici e partea cea mai trista. Oricat de accesibila e informatia in ziua de azi, oricat de posibil e imposibilul, omul tot nu progreseaza, nu evolueaza.

Glumele sunt luate drept flirt sau jocuri sexuale.

Flirtul este luat prea in serios.

Invitatia la un suc este luata drept o invitatie in pat.

Si lista continua.

Nu uitati! Comunicarea si mintea deschisa sunt cheile unei vieti sociale sanatoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.