Succesul unei afaceri în domeniul agriculturii are la bază atât cunoștințele temeinice despre modul cultivării corecte al plantelor și mediul corespunzător obținerii unor recolte bogate, cât și uneltele agricole folosite în vederea prelucrării solului.

Din cadrul acestor unelte, fac parte și așa-numitele pluguri agricole, care reprezintă unele dintre cele mai importante utilaje pe care orice agricultor trebuie să le dețină, în ideea de a-i facilita munca depusă în scopul pregătirii solului pentru însămânțare.

Îți prezentăm în continuare care sunt cele mai folosite pluguri agricole, cu ce fel de mașini agricole sunt compatibile acestea în funcție de cultura pe care se lucrează și cum poți le poți achiziționa la un preț cât mai bun de pe piața de profil.

Cele mai folosite pluguri agricole

În funcție de utilizarea acestora în diferite ramuri ale agriculturii, plugurile agricole se împart în trei categorii principale:

Pluguri pomi-viticole cu palpator, care are rolul de a depista atât protuberanțele (denivelări) solului, cât și modul de dispunere al plantelor, pentru a regla poziția elementelor de lucru ale plugului, special concepute în vederea prelucrării solului dintre plante (ex: plantații de viță de vie);

Pluguri reversibile caracterizate prin faptul că prezintă trupițe duble, care permit răsturnarea brazdelor, atât pe stânga, cât și pe dreapta, comparativ cu plugurile obișnuite, care nu prezintă acest aspect;

Pluguri obișnuite care prezintă un singur rând de trupițe și au rol în ararea solului la diferite adâncimi, în funcție de tipul solului și al culturii: adâncime superficială până la 19 cm, normală până la 25 cm, adâncă până la 30 cm sau foarte adâncă până la 40 cm.

Care sunt principalele mașini agricole compatibile cu plugurile?

Există o gamă variată de vehicule agricole care pot fi compatibile cu plugurile menționate anterior, dar dintre acestea le vom aminti pe cele mai cunoscute, care au un raport dintre calitate și preț bine echilibrat:

  • Tractor Goldoni la care pot fi atașate pluguri de tipul celor pomi-viticole;
  • Tractoare BCS Invictus care sunt compatibile cu plugurile reversibile;
  • Tractor Belarus pentru pluguri simple cu trei trupițe.

Pluguri agricole de pe magazinul online tractorul.ro

Fie că activezi de mult timp în domeniul agriculturii sau abia acum te-ai hotărât să începi o afacere în acest domeniu, o vizită pe site-ul tractorul.ro reprezintă un pas obligatoriu pentru achiziționarea de utilaje agricole, care să te ajute cu munca din grădina ta.

Magazinul online Www.tractorul.ro pune la vânzare diverse materiale necesare prelucrării pământului, printre care se numără și pluguri agricole, create pentru facilitarea procesului de arare.

Vrei să afli mai multe detalii tehnice referitoare la aceste utilaje, prețul acestora, dar și cum poți intra în posesia materialelor cumpărate? Atunci fă o vizită pe tractorul.ro și convinge-te singur de calitatea produselor oferite clienților săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.