vegetarian sanatate

Acum că se apropie Sfintele Paști am observat o grămadă de reacții și promovări ale vegetarienilor împotriva devoratorilor de carne. Desigur, sunt reacții și bine întemeiate în special cele care se opun chinuirii și schinjuirii animalelor.  Există o lege care organizează sacrificarea asta a animalelor într-un mod mai puțin dureros și mai curat și bine ar fi dacă ar respecta-o oamenii. Dar eu am altă problemă.

Problema mea este că sunt mulți vegetarieni care vorbesc inepții și cu destulă patimă. În loc să rămână la stilul lor de viață se simt nevoiți să atace restul lumii. Cam ca politicienii aceia ratați care își fac campanie electorală atacând pe altul.

Hai să luăm pe rând cele mai întâlnite argumente greșite ale vegetarienilor:

  1. Consumi carne și ești creștin, deci ești un spălat pe creier

Adică ceva de genul:  mănânci pentru că așa scrie în Biblie să sacrifici viței și miei și să fii crud cu animalele și asta face tot creștinul și omul religios, așa că oamenii religioși sunteți niște ratați și stupizi ( încerc să păstrez un limbaj decent pentru că mulți au folosit adjective mai….speciale).

Cum stă treaba de fapt:

Nu toți creștinii sau oamenii religioși consumă carne;

Nu toți care consumă carne torturează animalele;

Mulți creștini țin post, mai ales posturile mari așa că pentru vreo 40 de zile devin și ei vegetarieni.

Dacă în Biblie sau în alt text religios se vorbește despre sacrificarea animalelor, acest lucru are un sens figurativ, pentru că Dumnezeu „a cerut” sacrificarea animalelor ca oamenii să nu-și mai sacrifice fii și fiicele (vezi Vechiul Testament) adică Dumnezeu ar fi zis ceva de genul: „nu-Mi trebuie ca daruri fii și fiicele voastre, ci ruga, modestia, milostenia și credința”. S-au folosit animalele în loc de oameni pentru că așa era datina popoarelor de pe vremuri, majoritatea fiind popoare nomade sau „ciobanizate” și ca să înțeleagă tot prostul.

Iisus este numit Păstor și Păzitor al cuvântătoarelor și necuvântătoarelor, la fel și alți sfinți precum Nicolae, Spiridon, etc. Mai mult, în foarte multe reprezentări grafice, Iisus apare în mijlocul turmei de oi, ținând un miel în brațe și iubind-ul, pentru că DIN NOU se referă la un sens figurativ adică noi suntem oile și mieii.

Porumbelul apare ca semn al Duhului Sfânt și aripile lui sunt comparate cu aripile unui înger, deci este absolut ABERANT să susțină orișicine că Dumnezeu și credința în Dumnezeu nu pomovează iubirea și îngrijirea animalelor.

  1. Să fii vegetarian e mai sănătos

Asta e…cu dublu tăiș. Pentru că nicium nu e mai sănătos decât altcumva. Am cunoscut cel puțin o persoană vegetariană care a suferit și a și decedat din cauza cancerului, sau alți vegetarieni bolnavi așa că fie că ești vegetarian sau nu, nu ai garanția că vei fi sănătos TUN.

Uitați-vă un pic la ce zic doctorii că nici ei nu știu sigur cum e mai bine. Și uitați-vă la câte diete sunt! Nu există un adevăr absolut în ceea ce privește alimentația.

Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să ai o limită în toate, nu trebuie să-ți privezi organismul de anumite substanțe sau „materiale”.  Plus, în ziua de azi, roșiile sunt crescute în vată și verdețurile sunt tratate cu tot felul de substanțe nocive organismului. Carnea- la fel, umflată cu hormoni de numa’ numa’, așa că vegetarieni și carnivori – uniți-vă! Suntem toți bolnavi și meniți să murim.

Aa! Și tot timpul am trăit cu o nelămurire. Oare vegetarienii care au copii mici, câini, pisici sau alte animale, le hrănesc și pe ele doar cu verdețuri?

Dacă e așa, consultați un doctor neapărat înainte să vă „binecuvântați” copiii sau animalele cu opinia personală.

Fiecare organism reacționează unic așa că pentru unii copii vegetarianismul poate să fie sănătos, iar pentru alții- nu prea.

E O ALEGERE!

Da, să fii vegetarian e o alegere personală și nimeni nu poate să te insulte, judece sau să-ți dea în cap pentru asta. Perfect, de acord. Și atunci de ce mulți vegetarieni insultă, judecă și inferiorizează pe cel care consumă carne sau produse animaliere?

Pentru că este alegerea ta personală să fii vegetarian așa și alt om are dreptul să aleagă să consume produse animaliere.

Așa că, le spun vegetarienilor să înceteze să mai fie „hateri” și să-și vadă de farfuria lor, așa cum și consumatorilor de produse animaliere le cer același lucru, să-și vadă de oala lor!

Să aveți un Paște Fericit, fie că mâncați spanac sau carne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.