externalizare servicii it

Aproape orice companie care se respectă ar trebui să aibă în momentul de față un compartiment IT, indiferent că este mai mult sau mai puțin dezvoltat. Poate fi vorba de un sistem care ajută la ținerea unei evidențe contabile, a listelor de comenzi sau a altor informații financiare. Indiferent de natura afacerii, un compartiment sau măcar o persoană avizată care să se ocupe de partea de IT este mai mult decât binevenit.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori firmele mici nu acordă o importanță prea mare acestui aspect, fie din cauza resurselor financiare reduse, fie din cauza faptului că nu stăpânesc prea multe informații referitoare la acest domeniu. În acest caz, cea mai bună soluție ar fi ca firmele respective să apeleze la servicii specializate.

În ultima vreme, tot mai multe companii din domeniul IT, mai mici sau mai mari, au printre numeroasele servicii pe care le prestează și unele referitoare la externalizarea IT. Acest tip de serviciu se referă la preluarea tuturor activităților care se derulează în cadrul sectorului IT dintr-o anumită firmă. Astfel, compania care pune la dispoziție astfel de servicii va asigura funcționalitățile IT realizate în mod normal doar de un singur angajat sau de un departament, în cazul unei afaceri mai mari.

Printre beneficiile contractării unor servii de externalizare IT (IT Outsourcing) se numără costurile mai scăzute în comparație cu punerea la punct a unui întreg departament sau chiar suportarea cheltuielilor cu un angajat foarte bine pregătit (mai ales când activitatea de bază a companiei nu are legătură cu acest domeniu), primirea de consultanță de specialitate de la profesioniști pentru achiziții IT și software, activități de mentenanță în fiecare lună sau în funcție de preferințele clienților, timp de răspuns și întervenție redus.

În concluzie, se centralizează tot ceea ce înseamnă IT în cadrul unei companii. Astfel, se pune capăt tuturor problemelor legate de întreținere, reparații, configurare servere, etc.

Un alt aspect demn de menționat este acela că posibilul client are posibilitatea de a deține controlul absolut asupra serviciilor de care beneficiază, grație clauzelor contractuale. De asemenea, poate solicita o intervenție doar atunci când are nevoie, fără a fi nevoit să plătească și pentru perioadele în care nu sunt necesare, așa cum s-ar întâmpla în cazul unui angajat sau al unui departament întreg.

În afară de faptul că un astfel de serviciu pune capăt tuturor problemelor legate întreținerea și reparația echipamentelor specifice, este și foarte eficient din punct de vedere al costurilor. De asemenea, o companie care optează pentru un contract de externalizare IT va beneficia automat și de cunoștințele unei echipe de profesioniști.

În ceea ce privește dezavantajele, acest tip de serviciu pare să nu aibă așa ceva și nu aduce decât câștiguri unei companii.

Cu toate acestea, lumea și realitatea în care trăim pot schimba un pic datele problemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.