De ce este importanta decalcifierea si curatarea expresorului de cafea?

Prezenta unui expresor de cafea in orice bucatarie asigura posibilitatea prepararii unei cafele de calitate la orice ora. Pe langa faptul ca poti pregati diverse variante de cafea (cappuccino, latte macchiato, espresso, etc.), genul acesta de instrument iti usureaza la maxim modul de preparare a cafelei zilnice.

Un espressor de calitate cu cheltuiala se intretine?

Nu este nevoie sa stii prea multe despre espressoarele de cafea pentru a benficia de avantajele oferite de catre acestea pe termen indelungat. Tot ceea ce ai de facut este sa respecti cateva dintre sfaturile de curatare si mentenanta pentru a te bucura de o cafea de calitate superioara tot timpul:

  • Foloseste apa imbuteliata sau filtrate atunci cand pregatesti cafeaua la expressor – este una dintre cele mai importante reguli pentru a preveni degradarea aparatului in timp. Utilizarea apei de la robinet (care contine un nive ridicat de calcar) poate avea efecte nocive asupra rezervorului si celorlalte elemente componente.
  • Testea duritatea apei – maximul admis in ceea ce priveste nivelul de Ca din apa folosita la prepararea cafelei cu ajutorul acestui aparat de cafea este de 15 mg/l. Ceea ce depaseste (toate datele legate de aceste informatii se regasesc pe eticheta recipientului de apa) acest nivel este strict interzis pentru utilizarea in expresor.
  • Chiar daca procedura de decalcifiere este recomandata a fi realizata cat mai rar, aceasta trebuie sa fie trimestriala. Rezervorul aparatului este cel mai util element in indicarea momentului in care trebuie efectuata aceasta operatiune, dat fiind faptul ca se peretii sai vor aparea depuneri de culoare albiciosa, semn clar ca este nevoie de decalcifiere.
  • Foloseste o solutie din 2 masuri de acid citric la 1 litru de apa pentru a curata in mod eficient si sanatos rezervorul espresorului. Este foarte important sa nu uiti ca aceasta solutie depinde tipul aparatului de cafea pe care il detii, fiind recomandata pentru cele manuale, dar nu si pentru cele automate.

Efectuarea la timp si-n mod corespunzator a operatiunii de decalcifiere a masinii de cafea are drept efect pastrarea in paramentrii corecti de functionare a aparatului.

Pe termen lung aparatul de cafea se poate bloca daca nu este realizata aceasta procedura, iar depunerile de calcar pot afecta atat gustul preparatului, dar mai ales sanatatea consumatorului.

Drept urmare, realizeaza aceasta procedura ori de cate ori este necesar pentru a prelungi durata de functionare a aparatului de cafea. O cafea buna se prepara numai cu un aparat bine intretinut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.