bani pentru zile negre

Știm cu toții cât de greu este să punem un ban deoparte. Fie că veniturile sunt destul de mici și abia ne ajung să acoperim cheltuielile lunare, fie că găsim mereu ceva interesant de cumpărat, se pare că cei mai mulți dintre noi nu suntem capabili să strângem bani pentru zile negre, după cum spune o vorbă din popor.

Cu toate acestea, multora ni s-a întâmplat să avem o urgență sau niște cheltuieli neprevăzute și să fim nevoiți să ne împrumutăm de la rude sau de la prieteni pentru a le putea acoperi. Nimic foarte grav până aici, dar ce te faci când nimeni nu are sau nu este dispus să îți împrumute o sumă mare de bani? În astfel de situații începi să revii cu picioarele pe pământ și să realizezi că un fond de economii este o soluție ideală atunci când vrei să pui deoparte niște bani pe care să te bazezi atunci când apar cheltuieli neprevăzute.

 

1. Depozitul bancar

O idee bună ar fi să apelezi la un depozit bancar pe care să îl alimentezi lunar cu o sumă pe care ți-o permți. Este important să îți calculezi bine bugetul înainte de a recurge la această variantă. Calculează câți bani îți sunt necesari pentru plata facturilor și pentru alte cheltuieli personale și stabilește exact ce sumă poți pune deoparte în fiecare lună, fără să îți dai bugetul peste cap. Odată ce ai analizat aceste aspecte, ai grijă să nu treacă o lună fără să pui în cont suma respectivă.

2. Pușculița

bani pentru zile negreDacă nu ai încredere în bănci, poți să faci același lucru păstrând banii la tine în casă. Ai grijă, însă, ca aceștia să nu te tenteze. Gândește-te că îi poți folosi doar în situații de maximă necesitate, iar cumpărarea unei noi perechi de blugi nu se încadrează în această categorie. La fel și mersul în vacanță sau la o petrecere cu prietenii. Trebuie să conștientizezi că suma pusă deoparte este într-adevăr pentru “zile negre”, pe care ar fi ideal să nu le trăiești niciodată, însă e bine să fii prevăzător.

3. Părinții

O altă variantă pentru a te asigura că vei strânge bani și că nu îi vei cheltui este să apelezi la ajutorul părinților. Nu să te împrumute, ci să aibă grijă de fondul tău de economii. Această variantă poate da rezultate foarte bune pentru că nu vei fi tentat să dai iama în bani fără să ai nevoie cu adevărat. Și chiar dacă vei fi tentat, cu siguranță părinții tăi vor avea grijă să te aducă cu picioarele pe pământ.

Așadar, dacă vrei cu adevărat să pui deoparte o sumă de bani, iată că se poate. Alege orice variantă care ți se potrivește, din cele de mai sus sau, dacă ai o altă idee care să vină în întâmpinarea nevoilor tale, nu ezita să o pui în aplicare. Nimic nu este mai reconfortant decât să știi că ești acoperit din punct de vedere financiar și că poți face față oricărei situații neprevăzute.

Trăim într-o lume în care informația reprezintă PUTEREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.