Intervenţiile estetice, fie ele chirurgicale sau non-invazive evoluează din ce în ce mai rapid. Odată la câţiva ani, sau chiar mai des, apar noi tratamente şi noi tehnici ce revoluţionează medicina dermato-cosmetică.

Citim, adesea, articole despre vedete care promovează o anumită terapie sau ce beneficii are o alta pentru ten şi corp. Însă, cel care decide tratamentul potrivit împotriva anumitor probleme nu o ia pacientul, ci medicul. Aceasta apare în urma unui consult dermato-cosmetic amănunţit, făcut de către medicul clinician. Tot el este şi cel care alege ce produse de îngrijire zilnică ar trebui să folosim, în funcţie de trăsăturile tenului şi al pielii.

Ce dotări ar trebui să aibă o clinică estetică

O clinica estetica medicala trebuie să ofere pacientelor aparatură cu laser, aparate de radiochirurgie estetică şi nu numai. Medicii clinicieni trebuie să poată aplica dermatocosmetologia la cele mai înalte standarde internaţionale.

Domeniul dermatocosmetologiei se ocupă cu îmbunătăţirea aspectului pielii şi cu prevenţia apariţiei ridurilor. Tratamentele cu produse cosmetice sunt personalizate în funcţie de vârstă, ingrediente, tipul de ten şi alţi factori determinanţi. Dotările cabinetului reprezintă prima etapă în tratament – decizia asupra clinicii la care apelează pacientele.

Ce înseamnă consultul estetic

Atunci când îşi doresc terapii Anti-Aging şi apelează la o clinică, pacientele sunt îngrijorate în privinţa durerii, costurilor şi eventualelor riscuri. Consultul nu înseamnă întotdeauna o singură opţiune de tratament, ci soluţia optimă pentru rejuvenarea pielii. Terapia poate însuma mai multe metode, precum botoxul şi acidul hialuronic sau o mezoterapie, care include injectarea cu botox, vitamine şi alte substanţe active.

Pacientul îşi arată problemele cu ajutorul unei oglinzi, apoi medicii evaluează riscurile, în funcţie de mai multe criterii, printre care şi ocupaţia pacientei. Medicul stabileşte tratamentul şi numărul de şedinţe necesar, dar şi durata acestora. În medie, o consultaţie durează 30 de minute.

Înainte ca orice procedură să fie pusă în aplicare, pacientei i se fac fotografii care vor fi, apoi, comparate cu rezultatele de după setul de intervenţii. Pacienta este informată asupra oricărui aspect al intervenţiei, inclusiv posibile racţii adverse. Medicul îi prezintă acesteia şi informaţii despre procedură şi locul de provenienţă al substanţelor.

În final, pacientele pot avea de ales între mai multe proceduri sau pot cădea de comun acord cu medicul asupra intervenţiei care urmează a fi pusă în aplicare. Rezultatele pot apărea după cea dintâi sau mai multe şedinţe. Rezultatul va putea fi studiat după întregul tratament, cu ajutorul fotografiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.