Cum alegem un GPS agricol?

GPS-ul a venit in sprijinul agricultorilor pentru a controla si a gestiona metrul patrat de teren agricol de la semnat pana la recoltat. Un GPS bun ajuta agricultorul sa observe cand a ajuns cultura la maturitate, cand trebuie recoltata, daca a fost afectata de boli sau daca sufera din cauza invaziilor de insecte. Observarea din timp a acestor elemente ajuta agricultorul sa-si protejeze cultura si sa-si maximizeze productia.De aceea un lucru important pentru agricultor este sa stie cum sa isi aleaga un GPS bun, care il poate ajuta sa tina cutura sub control, oricat de mare este ea. In acest articol vom vedea care sunt cele mai bune GPS-uri in domeniu si cum il pot ajuta acestea pe agricultor.

Unul dintre cele mai bune GPS-uri agricole este GPS-ul RTK. Produs de compania CHC, GPS-ul RTK vine cu o tehnologie de pozitionare ce transmite in timp real si ii ajuta pe agricultori sa transfere rapid informatiile de pe teren spre analiza si astfel sa inceapa rapid urmatoarea actiune necesara.

Sistemele GPS sunt folosite la un nivel foarte inalt in agricultura, chiar si pentru terenurile agricole mai mici de 100 de hectare. GPS-ul RTK poate fi folosit atat pentru marile terenuri agricole cat si pentru cele mici de sub 100 de hectare si imbunatateste considerabil randamentul exploatarii agricole, fata de celelalte gps-uri aparute pe piata. GPS-urile RTK ofera un grad ridicat de precizie si confort, usurand muncaagricultorului. Pretul GPS-urilor RTK este unul competitiv, care nu se compara cu alte investitii in domeniul GPS-urilor si ofera rapiditate in utilizare, deci un randament mai bun.

Investitia intr-un GPS RTK va fi recuperata rapid, atat datorita costului mic cat si datorita randamentului pe care acest tip de gps-uri il ofera. De asemenea, GPS-urile RTK ajuta la minimalizarea pierderilor si la reducerea riscurilor, fiind folositoare in depistarea rapida a problemelor aparute.

Drona cu GPS RTK este un alt element important in monitorizarea agricola. Cu ajutorul dronelor cu GPS RTK agricultorii pot observa in cel mai scurt timp daca plantele au fost afectate de boli sau de insecte si pot vedea cu exactitate daca cultura a ajuns la maturitate si cand are nevoie de ingrasamant.

Dronele cu GPS RTK sunt foarte folositoare pentru toti agricultorii. Monitorizarea aeriana ofera o imagine de ansamblu a intregului teren si ajuta agricultorii sa descopere rapid eventualele probleme aparute. Dronele cu GPS RTK sunt de doua feluri: dronele cu aripi fixe si dronele cu multirotor.

Dronele cu aripi fixe sunt utilizate pentru terenurile mari si pot fi programate sa zboare pe o anumita suprafata, inainte ca aceasta sa fie lansata. Dronele cu aripi fixe sunt utilizate in monitorizarea terenurilor agricole, inspectii in domeniul constructiei si arheologiei si in cartografierea biomaselor.

Dronele cu GPS RTK ajuta utilizatorul sa asambleze imaginile realizate in teren intr-o imagine de inalta rezolutiei a suprafetei monitorizate. Cu ajutorul dronelor, agricultorul poate detecta in cateva minute problema si o poate rezolva rapid.

Atat GPS-ul RTK cat si drona cu GPS RTK sunt o inovatie in domeniul GPS-urilor ajutand la prevenirea pierderilor in agricultura si la maximizarea productie. Investitia intr-un astfel de GPS este necesara pentru orice agricultor, avand ca rol eliminarea erorilor comune ale statiei de baza si a roverului pereche. Aceste sisteme transmit in timp real coordonatele, cu o precizie centimetrica. In pachetele RTK veti regasi receptori de mai multe modele, impreuna cu carnetul de teren LT30 sau LT500, dar si cu posibilitatea de a primi carnetul pe Android.

GPS-urile RTK in comparatie cu alte GPS-uri sunt foarte avantajoase pentru agricultori datorita pretului mic cu care acestea au fost introduse pe piata, a preciziei si a optiunilor pe care acestea le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.