Contează chiar atât de mult prețul perceput pentru un cămin de bătrâni?

Ne dorim să îi avem pe cei dragi, ajunși la o anumită vârstă, mereu alături de noi. Totuși, trebuie să recunoaștem, sunt multe motivele care ne pot împiedica să ne realizăm această dorință. Timpul prea puțin și distanța prea mare! Atât am avut de spus și sigur ai înțeles despre ce este vorba! În același timp, îți dorești doar ce este mai bun pentru cel drag ție, dar el nu se mai poate îngriji singur, și nici tu nu ai timpul necesar să te ocupi așa cum trebuie de cerințele sale. Și atunci, de ce să nu îi oferi ce e mai bun și să îl internezi într-un centru specializat, unde să aibă parte de toată atenție de care are atât de multă nevoie?

Avantajele internării într-un cămin de bătrâni

Până în urmă cu câțiva ani, căminele de bătrâni erau percepute ca fiind niște instituții în care ajungeau seniorii care erau, într-un fel, abandonați de cei din jur. În prezent, lucrurile s-au schimbat enorm, și lumea a început să înțeleagă că de fapt realitatea nu este chiar așa. Cel puțin în acele centre private, unde cei internați aici au parte de condiții excelente de cazare, meniu personalizat, servicii medicale de top, consiliere psihologică, multe activități recreative și multe altele. Nu de puține ori cei care au ajuns într-unul dintre aceste locații au observat că starea lor de sănătate, fizică și psihică, este mult mai bună. Este și normal să fie așa deoarece sunt înconjurați de multe persoane, își iau tratamentul corect și la timp, nu se mai simt singuri și o povară pentru ceilalți.

Alege ce e mai bun pentru seniorul tău

Atunci când iei în calcul internarea într-un cămin de bătrâni pentru cel drag ție, sunt multe criteriile de care trebuie să ții cont. Vrei ca părintele sau bunicul tău să aibă parte de ce e mai bun. Prin urmare, trebuie să știi însă că pentru acele servicii de calitate, un cămin de bătrâni particular este cea mai bună opțiune. Și, după cum bine știi, vei fi nevoit să achiți o anumită sumă pe lună. De aceea, atunci când cauți azil de batrani preturi, trebuie să îl găsești pe cel care oferă cel mai bun raport cost – calitate a serviciilor oferite.

Cum se calculează prețul pentru serviciile oferite?

La prima vedere, atunci când primești o ofertă de preț de la un anumit cămin de bătrâni, este posibil să percepi suma ca fiind una exagerată. De aceea, noi am încercat să te facem să înțelegi cum s-a ajuns la această sumă și astfel să înțelegi dacă este sau nu una corectă.

În primul rând, trebuie să știi că prețurile percepute de un astfel de cămin sunt calculate în funcție de mai multe criterii, cum ar fi condițiile de cazare, dotările, pachetele de servicii, locația și chiar numărul de rezidenți. În prezent, din ce în ce există mai multă cămine de de bătrâni care sunt dotate cu tot ce este mai bun și le oferă celor internați aici condiții premium, de lux. Nu mai vorbim de serviciile medicale, care sunt pur și simplu la superlativ. Este și normal ca în aceste condiții ca prețul să fie unul mult mai mare decât dacă te gândești la un cămin de seniori de stat. Da, este adevărat, vei plăti ceva mai mult, dar nu va trebui niciodată să te gândești dacă seniorul tău este mulțumit și tratat așa cum trebuie acolo, pentru că nu vei avea chiar nimic de reproșat.

Totul este luat în calcul

În stabilirea prețului pentru internarea unui bătrân într-un cămin particular, se ține cont de toate aspectele. Se începe de la amplasarea exacta a centrului, care sunt serviciile oferite și calitatea lor, activitățile recreative, numărul personalului raportat la cel al rezidenților sunt criterii care contează. Astfel, un cămin de bătrâni care oferă servicii premium și care este amplasat într-o zonă bună, are dotări moderne și nu numai, va percepe un preț mai mare. În schimb, dacă numărul de angajați este mic, și prețul cerut va fi ceva mai mic, pentru că persoanele din conducere nu vor putea să le ofere rezidenților și familiilor acestora garanția că va exista supraveghere permanentă.

Tratamentele urmate de seniori

În stabilirea prețului final se va ține cont și de tratamentele și îngrijirea de care are nevoie rezidentul. Este de la sine înțeles că pentru un bătrân diagnosticat cu demență sau chiar Alzheimer, ori poate că are nevoie de o schemă de tratament specială, prețul lunar va fi ceva mai ridicat.

Servicii speciale

Toate aceste facilități și servicii pentru rezidenții din aceste centre nu sunt gratuite, asta trebuie să înțelegi încă de la început. Cu cât serviciile și facilitățile sunt mai multe și mai speciale, cu atât prețul va fi mai ridicat. Nu puține sunt locațiile cu adevărat de lux, unde există chiar și centre spa, piscină, saună și consiliere psihologică puse la dispoziția celor internați aici. La acestea se adaugă ședințele de fizioterapie și kinetoterapie, meniu personalizat realizat cu ajutorul unui nutriționist și toate acestea costă. Rămâne ca tu să alegi ce este mai bine pentru cel drag ție, care urmează să fie internat într-un astfel de centru și apoi să verifici de care dintre aceste facilități beneficiază și acesta. Dacă simți că nu este ceva în regulă, nu ezita să iei măsuri. Sunt banii tăi, plătești pentru ele, așa că este important să fie respectate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.