Combaterea depresiei și anxietății cu ajutorul canabisului medical și al CBD-ului

Anxietatea și depresia sunt strâns legate. În cazul în care suferiți de anxietate, sunt mari șanse să fiți deprimați, ceea ce este valabil și în cazul depresiei. A face față acestor tulburări adesea nu este ușor. Acestea vin cu simptome cum ar fi tulburări de gândire, durere, scăderea energiei, furie, pierderea poftei de mâncare și multe altele.

Toate acestea pot avea impact negativ asupra locului de muncă și asupra relațiilor și se pot agrava în cazul în care nu sunt tratate.

Cum ajută canabisul medical și CBD-ul la tratarea depresiei și anxietății?

Îmbunătățește somnul

Tulburările de somn sunt probleme frecvent întâlnite în caz de depresie și anxietate. Cu toate acestea relația dintre cele două afecțiuni este complexă. În timp ce lipsa somnului suficient poate declanșa aceste condiții, depresia și anxietatea pot perturba somnul.

Canabisul medical de înaltă calitate ajută la combaterea insomniei și a altor tulburări de somn. Utilizarea acestuia ca ajutor pentru somn se întoarce cu mii de ani în urmă. O mare parte din efectele care induc somnul se datorează efectelor sedative și relaxante ale canabisului. În general, marijuana facilitează somnul. Această caracteristică a fost dezvăluită într-un studiu care a concluzionat că canabisul reduce timpul necesar intrării în starea de somn.

În studiu au fost incluse persoane cu tulburări de somn și persoane fără probleme de somn. Ca urmare, cei cu tulburări de somn au arătat o îmbunătățire în ceea ce privește adormirea cu până la 30 minute și o medie de 15 minute pentru cei care nu au întâmpinat probleme de somn.

Poate trata stresul cronic

Situațiile prelungite de stres pot duce la depresie și pot agrava anxietatea. Cercetătorii au analizat rolul evenimentelor stresante din viață în dezvoltarea depresiei, iar concluziile susțin această afirmație.

Noile cercetări efectuate de Universitatea din Buffalo au descoperit că substanțele chimice endocanabinoizi din creier funcționează la fel ca și canabinoizii întâlniți în canabis.

Efectul interacțiunii are ca rezultat o stare de spirit îmbunătățită care poate ameliora depresia și anxietatea. Experimentele realizate pe șobolani au arătat că, creierul produce mai puțini canabinoizi în caz de stres cronic. Introducerea în organism a canabinoizilor din canabis ajută la restabilirea nivelurilor normale de endocanabinoizi și în consecință la combaterea simptomelor depresiei.

CBD-ul devine de asemenea tratamentul de bază pentru stresul cronic. Funcționează prin reducerea sensibilității organismului la stres și prin eventuala eliminare a efectelor secundare ale anxietății și depresiei. CBD-ul realizează acest lucru în diferite moduri:

CBD-ul promovează funcția normală a creierului

Pe măsură ce crește starea de nervozitate, sensibilitatea hipotalamusului la cortizol scade. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de niveluri mai ridicate de cortizol pentru a obține răspunsuri normale, iar lipsa acestuia prelungește starea de stres.

CBD-ul îmbunătățește sensibilitatea hipotalamusului la cortizol, contribuind astfel la stoparea imediată a stresului.

Protejează organismul împotriva stresului

Stresul cauzează daune organismului prin stresul oxidativ. Este o afecțiunile care duce la acumularea de radicali liberi care provoacă daune organismului și îi reduce capacitatea de detoxifiere. CBD-ul este un antioxidant puternic.

Introducerea acestuia în organism ajută la contracararea radicalilor liberi, protejând organismul de daune.

CBD-ul facilitează odihna și digestia

Când organismul detectează o problemă, crește eliberarea de hormoni precum cortizolul și noradrenalina în creier. Acestea pregătesc organismul să combată situațiile stresante prin creșterea activității creierului. Există o provocare cauzată de efectele opuse ale hormonilor acidului gamma-aminobutiric (GABA) care reduc și inhibă activitatea neuronilor și a celulelor nervoase.

S-a arătat într-un studiu că CBD-ul poate ajuta la ameliorarea anxietății la pacienții care suferă de tulburări de anxietate socială generalizată (TAG). Această afecțiune este o formă obișnuită de anxietate care afectează viața socială. Studiul a relevat faptul că CBD-ul a ajutat la ameliorarea stării de anxietate și a modificat răspunsul creierului la această anxietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.