Plimbare în natură

Așa cum zicea Nicolae Iorga la un moment dat, ”natura îți dă zilnic exemplul de a trăi”. Și asta nu se referă doar din punctul de vedere al ciclului vieții, natura urmând ciclul normal al evoluției fără strofocare. Se referă la efectul pe care o plimbare în natură, o scurtă călătorie spre zone mai rurale, o după-masă petrecută la pădure, cu familia, le pot avea asupra ta.

În primul rând, Lao Tzu zicea că ”natura nu se grăbește și cu toate acestea, totul este îndeplinit”. Și s-a observat cum acest lucru, din fericire, poate fi molipsitor. Aparent timpul petrecut în natură are un efect pozitiv asupra creierului, reducând tendințele perfecționiste, grijile, anxietatea și gândirea negativă.

Și cu toții avem parte de așa ceva, adunate sau de la lucru, sau din problemele personale, o mică pauza poate să ne ajute să ne limpezim gândurile. Nu este vorba doar de acțiunea propriu zisă de a ne plimba. Același efect nu a fost observat când a venit vorba de plimbări făcute în mediul urban. Astfel, de fapt, simplul fapt de a ne sustrage din mediul urban și a fi, efectiv, în natură, ne poate influența gândirea.

Ții minte problema aceea care nu îți dă pace de câteva săptămâni? Și e frustrant deoarece știi că rezolvarea e una simplă, dar pur și simplu, nu îți vine în minte. Aparent, s-a descoperit că timpul petrecut în natură, fiind deconectați de toate accesoriile tehnologice pe care le bâzâim în fiecare secundă, ne poate îmbunătăți creativitatea.

Atenția noastră este mereu asupra telefonului, laptopului, tabletei șamd. Astfel, noi nu oferim nici un moment de repaus creierului nostru pentru a respira, pentru a se relaxa o secundă. Un timp petrecut la aer curat, departe de tehnologie, ne va ajuta să gândim mai clar și să vizualizăm mai bine problemele cu care ne confruntăm tocmai pentru că ne ajutăm creierul să respire, să ia un moment de repaus.

De asemenea, ai pățit vreodată să te trezești de dimineață, să te aștepți să fii plin de putere și forțe noi și pe când ajungi în bucătărie deja starea de oboseală apare? Ei, pe lângă beneficiile evidente fizice pe care o plimbare în natură le are, există si beneficii care pun în mișcare creierul. Știi cum se zice, minte sănătoasă în corp sănătos. Astfel, natura te poate ajuta să te confrunți cu aceste stări de oboseală cronică și să își recapeți vitalitatea de odinioară.

Astfel, cu ce ne alegem în urma unei escapade în aer liber?

  1. reducem grijile, anxietatea, gândirea negativă
  2. ne îmbunătățim creativitatea
  3. găsim mai ușor rezolvarea la probleme
  4. ne recăpătăm vitalitatea

În concluzie, ce planuri ai pe weekend-ul acesta? Ce zici de o plimbare în natură să ne aerisim creierul și să prindem energie pentru o nouă săptămână?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.