tehnici eficiente pentru a scapa de nervi

Fiecare dintre noi ne-am enervat la un moment dat și poate ne-am fi dorit să ne putem controla mult mai bine emoțiile și gesturile pe care, poate, le-am regretat mai târziu.

După furtuna de emoții ajungem să realizăm că nu deținem un control prea bun asupra propriilor reacții în timpul unor situații de acest gen. Din fericire, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne distrage atenția de la „subiectul” nervilor. Deși sună amuzant, uneori creierul nostru se poartă exact ca un copil; are nevoie doar de un mic amănunt pentru a fi distras și a reveni pe calea cea bună.

Trecând direct la subiect, iată care sunt cele mai eficiente tehnici de calmare pe care să le aplici atunci când ești foarte furios.

1. Schimbă locul

Dacă ești în dormitor când se declanșează „furtuna”, mergi în living. Dacă stai pe scaun, atunci ridică-te și mergi. Asta te va ajuta să îți muți atenția de la subiectul disputei și vei mai diminua din înflăcărare.

2. Concentrează-te asupra motivului, nu a emoțiilor

Distrage-ți atenția de la sentimentele negative încercând să îți aduci aminte și să analizezi motivul care te-a adus în această stare. Odată trecut prin filtrul rațiunii, cu siguranță nu ți se va mai părea așa de grav.

3. Amână răspunsul

Dacă cineva te-a supărat sau ți-a aruncat niște vorbe mai deranjante, nu te grăbi să îi răspunzi. Știm cu toții că reacțiile bazate pe emoții intense nu sunt cele mai potrivite, așadar dacă nu vrei să zici sau să faci ceva ce vei regreta mai târziu, amână momentul în care să răspunzi provocării. Este posibil ca odată cu trecerea timpului nici să nu mai consideri necesar să reacționezi în vreun fel.

4. Fă un duș rece!

Chiar dacă ți se pare un gest extrem, nimic nu stinge mai bine un incendiu decât apa. În acest caz, dacă este și rece, cu atât mai bine. În plus, asta te va ajuta să îți relaxezi corpul și mintea.

5. Pune corpul în mișcare

Pentru a scăpa de energia negativă, o soluție bună ar fi să mergi la sală. Sacul de box face minuni pentru diminuarea nervilor. Dacă nu ai această posibilitate, poți foarte bine să alergi sau să ridici greutăți în confortul propriei case. Astfel, nu vei scăpa doar de nervi, dar îți vei îmbunătăți considerabil și condiția fizică.

6. Vorbește cu cei apropiați

Și ar trebui să faci asta nu doar atunci când ești foarte nervos, ci de fiecare dată când te confrunți cu o problemă mai importantă. Pe măsură ce îți descarci sufletul, vei vedea că lucrurile nu sunt așa de complicate cum îți par, iar asta te va ajuta să te liniștești.

7. Evită factorii declanșatori

Un lucru foarte înțelept pe care poți să îl faci este să eviți factorii care îți declanșează starea de nervozitate. Viața este și așa presărată cu destule dificultăți, așa că ar trebui să evităm aspectele care ne împovărează inutil mintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.