card de credit

Administrarea veniturilor și a cheltuielilor este poate cea mai importantă operațiune pe care trebuie să o întreprinzi dacă vrei să beneficiezi de un buget generos și stabil. Dacă ai grijă de partea financiară, te asiguri că nu vei cheltui bani pe lucruri infime sau nefolositoare și că bugetul tău nu va fi afectat de cheltuieli neprevăzute. În cazul în care ai nevoie de bani pentru un anumit proiect, dar bugetul nu ți-o permite, o opțiune pe care ai putea să o iei în calcul este cardul de credit.

Alegerea unui card de credit poate fi o soluție salvatoare dacă trebuie să faci anumite cumpărături, pe care altfel nu ți le-ai putea permite. Cu toate acestea, în momentul în care vrei să recurgi la o asfel de variantă, înainte de merge la bancă trebuie să te documentezi cu privire la avantajele și dezavantajele unei astfel de operațiuni. Mai mult, trebuie să știi exact care este oferta băncii respective și care sunt comisioanele percepute.

card de credit

Iată patru sfaturi de care să ții cont atunci când alegi un card de credit:

Analizează dobânzile

Sunt foarte multe instituții bancare ce vin cu o ofertă variată de credite. Înainte de semna un contract, trebuie să analizezi valoarea dobânzilor percepute, având în vedere că fiecare bancă practică o dobândă diferită. Așadar, un prim pas ar fi să te informezi și să alegi instituția bancară care are cea mai mică dobândă.

Atenție la salariu

Înainte de a contracta un card de credit, trebuie să te asiguri că vei fi capabil să restitui banii împrumutați. Așadar, dacă salariul tău nu depășește 1000 lei, nu ar fi prea înțelept să optezi pentru un card de credit cu o valoare de 3000 de lei, decât dacă știi că ai o altă sursă sigură de venit. Deși banca ar putea aproba împrumutul, nu trebuie să riști să nu-ți poți achita creditul și să te trezești cu o poprire pe salariu sau alte sancțiuni de acest gen.

Află toate comisioanele

Cine nu a trecut prin situația de a contracta un credit și apoi să afle că acesta implică multe alte costuri despre care nu a fost informat de la început? Pentru a evita o astfel de situație, citește bine toate documentele și cere-i operatorului să te informeze asupra oricărei cheltuieli neprevăzute care ar putea surveni în perioada derulării contractului de împrumut. Astfel, vei ști cum să îți administrezi bugetul fără ca acesta să fie dat peste cap de către cardul de credit.

Întreabă și de alte avantaje

De obicei, cardurile de credit vin la pachet și cu multe alte oferte și beneficii oferite de instituția bancară, cum ar reduceri la bilete de avion, la abonamente de fitness și chiar reduceri la cumpărături. În funcție de parteneriatele semnate de bancă, poți beneficie de oferte din cele mai diverse. Așadar, înainte de a semna un contract nu strică să întrebi și de alte avantaje de care poți beneficia.

Știind aceste lucruri, alegerea unui card de credit ar trebui să fie o decizie care să îți ușureze viața, nu să o complice mai mult.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.