chiropractician

Dacă ai o problemă de sănătate, cum ar fi durerile de cap sau spate, și preferi să tratezi problema într-un mod mai puțin convențional, o idee bună ar fi să apelezi la sfaturile unui chiropractician. Dar, având în vedere că la noi în țară această categorie de doctori nu este foarte bine cunoscută și înțeleasă, înainte de face o alegere trebuie să te documentezi temeinic.

Ca și în cazul în care ai alege să mergi la un medic reumatolog sau ortoped, înainte de a-ți pune sănătatea în mâinile cuiva, trebuie să faci o minimă documentare cu privire la persoana în cauză. Ce spun alți pacienți despre chiropracticianul la care vrei să mergi? Au fost mulțumiți sau nu? Au avut rezultate sau au cheltuit banii degeaba? Ce caracter are și cum își tratează pacienții?

După ce ai aflat răspunsul la întrebările de mai sus, trebuie să te informezi și cu privire la serviciile oferite de cabinetul doctorului chiropractician, dar și la alte aspecte. Iată care ar fi cele mai importante:

Diagnostic

Înainte de a merge la consultație este indicat să te interesezi dacă vei beneficia de un consult amănunțit (radiografii, termografii) care să conducă la stabilirea unui diagnostic corect. De asemenea, este important să știi dacă de-a lungul tratamentului ți se vor face noi evaluări și controale pentru a se stabili unde de afli și cum te simți în comparație cu momentul inițial, de la stabilirea diagnosticului.

Specializare

Nu cred că acest aspect are nevoie de prea multe lămuriri. În principiu, fiecare dintre noi ar trebui să ne interesăm, în momentul în care alegem să urmăm tratamentul unui medic, dacă acesta are o specializare compatibilă cu problema noastră. În acest caz, cu cât doctorul chiropractician are mai multe competențe de care putem beneficia în timpul programului de tratament, cu atât mai bine.

Implicare

Atunci când te informezi cu privire la practicile obișnuite pentru medicul în cauză, caută să afli și dacă acesta se implică suficient în ceea ce privește urmarea tratamentului de către pacient. De exemplu, ar fi de preferat ca chiropracticianul să vină cu sfaturi și despre conduita pacientului atunci când acesta se află acasă, despre ce ar trebui să mănânce și ce lucruri trebuie să evite pentru a-și grăbi vindecarea.

Dotări

Bineînțeles, cabinetul la care vei merge trebuie să dispună de condiții decente de tratament și de aparatură specifică. Dacă locul în care vei merge nu îți va inspira încredere și siguranța că vei fi tratat corespunzător, orientează-te către alt doctor.

Sănătatea ta este pe primul loc, așa că nu trebuie să faci niciun compromis, indiferent dacă e vorba despre un chiropractician sau un medic cu orice altă specializare. Informează-te riguros înainte de a lua o decizie. Recuperarea ta și calitatea vieții depind de asta!

Trăim într-o lume în care informația reprezintă PUTEREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.