creste productiviutatea

Indiferent că vorbim despre productivitatea de la locul de muncă sau din oricare alt domeniu al vieții noastre, fiecare dintre noi tindem să ne dorim mai mult. Pentru a obține cele mai bune rezultate de pe urma muncii noastre însă, trebuie să avem în vedere și să respectăm anumite reguli.

Dacă vom identifica în mod corect lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a deveni mult mai productivi și dacă le vom respecta cu regularitate, cu siguranță rezultatele nu vor întârzia să apară.

Iată, așadar, care sunt cele mai eficiente 5 metode de creștere a productivității și cum le putem aplica:

1. Scapă de lucrurile care îți distrag atenția

Dacă ai de făcut un lucru, ai grijă să te concentrezi asupra lui. Gândește-te la lucrurile care îți pot distrage atenția de la ceea ce ai de făcut și elimină-le. De exemplu, dacă la locul de muncă ai un televizor pornit și tu ai de terminat un raport cât mai repede, o idee bună ar fi să închizi televizorul. Astfel, nimic nu îți va întrerupe concentrarea și tu vei reuși să finalizezi sarcina în timp util.

2. Nu uita să iei pauză

Chiar dacă ai foarte mult de lucru, nu este sănătos să lucrezi mult timp fără întreruperi. Nu numai că vei obosi, dar vei fi și mai predispus erorilor. Așadar, una dintre cele mai bune metode de a fi productiv este de a face pauză atunci când simți nevoia. După ce vei relua lucrul cu siguranță vei da un randament mult mai bun.

3. Recompensează-te

Tuturor ne place să fim răsplătiți pentru munca pe care o facem. Cu toate acestea, dacă șeful tău nu o face, ai grijă să o faci chiar tu. Răsfață-te cu o cafea sau cu orice te face să te simți mai fericit, apoi revino la muncă. Pentru că ești mai fericit, vei lucra mult mai eficient.

4. Fă-ți liste

Întotdeuna ne va fi mult mai ușor să lucrăm dacă suntem organizați. Atunci când știi exact ce și când trebuie să faci, îți va fi mult mai ușor să finalizezi o sarcină. Așadar, dacă ai mult de lucru, fă o listă și treci la treabă!

5. Stabilește țeluri realiste

Este un lucru foarte bun să fii productiv, dar și mai bine este să îți trasezi sarcini realiste. Dacă într-o zi ți-ai propus să termini treaba pentru 2 zile este foarte posibil să nu reușești, iar un astfel de eșec îți poate afecta serios încrederea în sine, fapt care nu numai că nu crește productivitatea, dar o scade considerabil.
Stabilește-ți un plan de bătaie realist, care să se muleze pe abilitățile și timpul de care dispui și abia atunci te poți aștepta să fii cu adevărat productiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.