Intr-un proiect de design interior exista cateva elemente de baza care au o importanta covarsitoare in obtinerea un rezultat cu adevarat fermecator, este vorba, printre altele, de schema de culori, dar si de textura. Ambele sunt la fel de importante, iar textura trece chiar pe primul loc, mai ales intr-un spatiu care a fost conceput pentru o singura culoare.

De fapt, o camera poate parea doar la prima vedere a avea o culoare unica, pentru ca, daca te uiti mai atent la textura, vei putea observa o multime de nuante, create de aceasta. Daca ne referim la o camera care pare in intregime alba, draperiile si tapiteria scaunelor pot fi din plus, pernele din matase stralucitoare, scaunele impletite din rattan, canapeaua acoperita cu bumbac gros, peste care poate fi aranjata o cuvertura dintr-o blana sintetica.

Toate aceste elemente sunt diverse datorita texturii, creand un mediu cald, bogat.

Design interior care reflecta personalitatea locatarului

Un astfel de design poate descrie personalitatea proprietarului, iar prin utilizarea texturilor, modelelor si culorilor diferite, o camera plictisitoare se poate transforma in una sofisticata.

Daca iti reamenajezi casa, ar trebui sa iei in considerare toate aceste elemente care se potrivesc stilului tau de viata. In plus, trebuie sa mai tii cont si de restul familiei, adica, in cazul in care sunt copii mici sau animale de campanie, poate ca nu este cea mai buna idee sa mergi pe nuantele deschise, mai ales pe culoarea alba, ci dimpotriva, un proiect de design interior pe nuante inchise ar putea fi o varianta abordabila.

Indiferent de stilul ales, incearca sa adaugi o varietate de texturi, prin intermediul materialelor textile, in casa ta.

Greseli posibile intr-un  proiect de design interior

Prea multe piese mici, fusiforme, adunate intr-o singura, reprezinta o greseala obisnuita pe care multi o fac. O camera incarcata cu scaune si mese cu picioare inalte creeaza impresia de dezordine si confuzie. Ar fi mai bine sa incerci o combinatie bine executata din piese care par a se completa unele pe altele. De exemplu, daca ai o canapea larga, poti adauga niste scaune joase sau fotolii cu picioarele atractiv sculptate, in functie de spatiul de care dispui.

Ideea este ca incaperea sa aiba un aspect echilibrat, in care nu toate elementele sa fie prea voluminoase sau prea fusiforme. O combinatie intre mare si mic este esentiala pentru reusita unei amenajari perfecte.

Elemente decorative de design interior

Designerilor le place sa foloseasca tavi, boluri decorative si, uneori, cosuri, pentru a aranja colectii sau elemente libere care exista intr-o casa. Ca sa dai o nota de stralucire, adauga o tava aurita pe masuta de cafea, pe care poti aseza o lumanare, vreo doua carti si un mic bol cu pietre colorate. Nu te gandi ca ar putea parea frivol acest aranjament in contextul intregului proiect de design interior, pentru ca sunt elemente cu o mare valoare decorativa.

Pentru o abordare mai rustica, poti folosi cosuri impletite, aceste fabuloase instrumente decorative ce creeaza o senzatie de ordine si intimitate, ele putand pastra o multime de obiecte mici, care altfel ar parea imprastiate peste tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.