Practica moderna a relatiilor publice este fundamentata de metode de cercetare, asemenea celor din sociologie si psihologie, care mizeaza atat publicul unei organizatii (pentru a fi stabilite obiectivele publicului), cat si personalul respectivei organizatii (pentru a fi stabilite propriile obiective). Marele public cosidera ca o campanie de relatii publice consta in pliante, brosuri, conferinte, intalniri cu publicul si comunicate de presa, precum si alte activitati.

Acesta muta accentul de pe activitatea de conceptie, etapele de pregatire si evaluare pe produsul finit, prin urmare in acest caz mai putin important devine procesul implicat in dezvoltarea acestui tip de produs, altfel spus, atentia este deplasata de la munca de cercetare si conceptie de transpunere in practica si de elaborare a programului, dar si de la o cercetare a etapelor efectuate in mod constant.

Campaniile, conform activitatii de relatii publice, sunt alcatuite si puse in aplicare special pentru infaptuirea pe termen scurt, mediu si lung a anumitor obiective ale organizatiei.

Din acest fapt deriva de altfel si functia lor in cadrul activitatii de relatii publice. Insa ele se decupeaza din interiorul activitatii curente a departamentului de relatii publice, functionand dupa un proiect special, dar se pot identifica in planurile pe anumite perioade de timp  ale departamentului, activitati din cadrul acestui proiect.

Departamentul propriu este scutit de sarcinile respectivei campanii, aceasta reprezentand o alta situatie, atunci cand organizatia ia hotararea sa angajeze o firma de relatii publice, departamentului revenindu-i astfel doar obligatia de a controla firma raspunzatoare de actiunile efectuate.

In concluzie exista situatii ce difera de la caz la caz.

  • Se identifica urmatoarele tipuri de relatii publice:
  • Campanii ce au scopul de constientizare;
  • Campanii de pozitionare;
  • Campania ce au ca scop informarea publica;
  • Campaniile care au ca scop educarea publicului;
  • Campaniile de intarire a atitudinilor si comportamentelor;
  • Campaniile de contracarare imagologica in situatii de criza;
  • Campaniile care au ca scop modificarea comportamentului;
  • Campanii de schimbare a atitudinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.