Dacă doriți să investiți într-o afacere de franciză, iată care sunt 4 dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știți despre ea.

1. Totul începe cu o simplă idee

Privind un pic mai atent la cele mai bune francize de pe piață, veți observa că fiecare dintre ele au pornit de la o simplă idee care a încolțit la un moment dat în mintea fondatorului. De exemplu, cineva a creat o rețetă de pizza, a pus bazele unui restaurant care a devenit, ulterior, de succes și care, într-un final, s-a transformat într-un lanț de restaurante mare, care a putut să le ofere și altora ocazia de face bani folosindu-se de un concept solid și care a rezistat testului timpului.

Persoana care a pus bazele afacerii în sistem de franciză se numește francizor și ea este cea care stabilește regulile. De partea cealaltă, individul interesat în a investi și a deține o afacere în sistem de franciză se numește francizat. Dacă vă tentează o astfel de afacere, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să luați legătura cu francizorul și să plătiți o taxă pe care acesta v-o cere pentru a putea beneficia de tot ajutorul pe care el vi-l oferă. Uneori, unele francize nu implică nici un cost de pornire.

2. Totul se rezumă la reguli

Este bine cunoscut faptul că foarte multe francize au multe reguli care trebuie respectate. Spre exemplu, modelul lor de afaceri poate cere ca magazinul pe care doriți să-l deschideți să fie aranjat într-un anumit mod, iar angajații care lucrează în el să vorbească sau să fie îmbrăcați într-un anumit fel.

Înainte de a investi într-o franciză, este bine să nu vă grăbiți și să analizați dacă sunteți genul de persoană care este dispusă să urmeze regulile impuse. Dacă răspunsul este unul negativ, mai bine orientați-vă către alt tip de afacere, deoarece nerespectarea regulilor acesteia poate avea consecințe negative.

3. Francizele nu au același succes peste tot

Doar pentru că o franciză are un succes mare într-o anumită zonă a țării, nu înseamnă că acesta poate fi replicat peste tot. De exemplu, o pizzerie poate avea profituri uriașe într-un anumit oraș, în timp ce în altul se poate chinui să trăiască de la o zi la alta. Pentru a vă asigura că nu veți întâmpina probleme cu afacerea în franciză pe care vreți să o începeți, faceți o cercetare amănunțită a pieței și asigurați-vă că cererea din zona voastră este un suficient de mare.

4. Franciza implică efort

Deși este cunoscut faptul că orice francizat primește ajutor constant din partea francizorului pentru a avea succes, asta nu înseamnă că voi nu trebuie să depuneți eforturi pentru a vă face afacerea cunoscută pe o piață și mai mare. La fel ca orice altă afacerea, și franciza necesită timp, efort și dedicare pentru a ajunge pe culmi mai înalte. Așadar, lăsați lenea deoparte și nu vă mai bazați numai pe ajutorul francizorului. Suflecați-vă mânecile și apucați-vă și voi de treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.