da-mi 1 leu

“Noi credem că măsura unui popor nu este dată doar de acțiunea unor oameni puși să conducă, ci de suma tuturor lucrurilor făcute de fiecare individ în parte”.

Sătui să stea la mâna statului, o mână de oameni cu vârste și profesii diferite, uniți de dragostea pentru copii si mânați de dorința de a le oferi un viitor micuților bolnavi de cancer, au pus bazele unui proiect inedit și de-a dreptul emoționant: 1 leu pentru un spital de oncologie ultramodern, care să îi ajute pe copiii loviți de soartă să își recapete zâmbetul și pofta de viață. Dar pentru asta au nevoie de ajutorul nostru.

da-mi 1 leu

Tu câtă importanță acorzi unui leu?

Ți-ar păsa dacă, din neatenție, ai pierde 1 leu? Știu că nu. Multă lume face la fel, iar eu nu fac excepție. Însă, dacă ai norocul să ajungi pe site-ul campaniei, www.1leu.org , vei afla câte se pot face cu 1 leu și cât contează pentru unii oameni această sumă infimă.

1 leu – o șansă la viață pentru micuții bolnavi de cancer

Așadar, intri pe site. “Dă-mi 1 leu, te rog! Ca să construim un spital pentru copii”. Mesajul simplu, dar cu un impact emoțional deosebit (cel puțin așa a fost în cazul meu) te intrigă și te împinge să cauți mai multe informații.

“Care este ideea, scopul campaniei? Cine se va bucura de leul primit de la mine?“ Copiii bolnavi de cancer, vei afla. Pentru ei s-au pus bazele acestei campanii. Pentru că statul nu face prea multe să îi ajute pe micuții loviți de această boală cruntă, pentru că spitalele nu au dotările necesare pentru a le acorda cele mai bune îngrijiri, fondatorii site-ului au decis să ia inițiativă. “Dacă există un lucru cert în România, acela este că prea mulți părinți se văd obligați să caute tratament în altă țară, atunci când trupurile mici ale copiilor lor sunt lovite fără milă de această boală necruțătoare, cancerul. Copiii ar trebui să se bucure de copilărie. Să se joace, să descopere, să râdă. Să facă toate acestea știind că mami și tati vor repara problema apărută pe drum. Doar că, uneori, mami și tati nu sunt de ajuns pentru a repara orice problemă apărută pe drum. De multe ori nici Statul nu este de ajuns. Așa că putem sta cu mâinile în sân sau putem face ceva. Noi am ales varianta a doua. Am ales să încercăm să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România (…) Dorim să ridicăm de la zero, împreună cu tine, un loc în care cei mai buni specialiști, dotați cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii, să poată lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor noștri”, scriu fondatorii campaniei.

O privire în viitor

Pentru ca proiectul lor să devină relitate, este nevoie de 80 milioane de lei. O sumă destul de mare, dar nu imposibil de strâns. Astfel, dacă fiecare român ar dona 1 leu o dată la 9 luni, timp de trei ani (perioada în care inițiatorii campaniei și-au propus să strângă fondurile necesare), planul de a construi un spital pentru copiii bolnavi de cancer s-ar putea concretiza. Desigur, dacă vreți ca acest lucru să se întâmple mai repede, nu vă oprește nimeni să donați 4 lei deodată, sau chiar mai mult. Depinde, bineînțeles, de posibilitățile fiecăruia.

Odată construit, spitalul va avea 50 de paturi, 2 săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular și va fi deținut și administrat de o fundație. Inițiatorii campaniei sunt hotărâți, și o specifică foarte clar, că nu vor niciun fel de implicare din partea statului: “Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți, pentru copiii noștri!”.

Cine sunt inițiatorii campaniei

Cine sunt cei care au înțeles că a sta la mila statului nu este o soluție și că, dacă vrei să obții ceva, trebuie să te implici și să te dedici 100% scopului tău? Sunt 11 oameni simpli, diferiți, frumoși, educați și, mai presus de toate, sensibili la problemele copiilor și nu numai. Ce poate fi mai dureros decât să vezi o viață frumoasă, tânără și plină de speranță, curmată sau înfrânată brusc de o boală teribilă, precum cancerul? Toți suntem sensibili când vedem astfel de cazuri, dar ei au decis să facă și ceva în acest sens. Sătui de mentalitatea românească de “asta e!” sau “lasă că merge și așa”, acești oameni curajoși au toate șansele (iar eu am toată încrederea că vor reuși) să realizeze ceea ce și-au propus. Însă pentru asta au nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Dacă vreți să știți cine sunt și să aflați mai multe despre ei, îi găsiți pe site .

Înainte de a dona leul, sau leii, după caz, nu strică să vă cunoașteți mai bine.Poveștile și entuziasmul lor te vor face să realizezi că a venit vremea să luăm cu toții ATITUDINE dacă vrem să ne îndreptăm către zile mai bune!

3 COMENTARII

  1. Felicitări pentru articol si pentru faptul ca promovati asemenea scopuri nobile . Am sa fac o donatie si sa povestesc la cât mai mulți prieteni .

  2. Foarte trist sa vezi ca doar o parte din media „săracă” din online sustine acest proiect foarte promițator . Felicitari pentru articol si pentru sustinere

    • da, din pacate media cea „bogata” daca nu au de castigat nu prea au obiceiul sa promoveze asemenea proiecte .
      Este trist dar cat se poate de adevarat. Sper ca macar NOI, cei mici, ca ajutam putin cu putin sa vada cat mai multe lume despre acest proiect si sa ia ATITUDINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.